torsdag, september 01, 2011

underbar dag :)

Idag har jag, david &luddis haft en heldag på sjukhusen. Vi började dagen hos neurologen på sös. Väl där fick vi veta att alla prover vi lämnat såg helt normala ut, till&med svaret från muskelbiopsin hade kommit och dom hade inte hittat någonting och muskeln såg frisk ut. Vi blev väldigt lättade för många sjukdomar man får reda på av en muskelbiopsi hade inte varit så lätt att hantera. Microarray (ett större &noggrannare kromosomtest) var också färdig (lät det som) och dom har inte hittat någonting. Vi har två undersökningar kvar att göra: mr-röntgen och prov på ryggmärgen. Det läskiga är att han sövs när dom gör den men som hon sa söver dom inga barn om dom inte är nästintill 0% risk så det ska nog gå bra. Sen vet vi inte mer. Han kanske bara får diagnosen sen/störd utveckling som man kan plocka bort i framtiden. Neurologen är så enkel att ha och göra med, mycket enklare än dom andra läkarna vi träffat. Hon skrev utan tvekan ut betapred åt luddis så vi slipper åka in till akuten när han får krupp. Ingen annan har velat skriva ut det för man kanske ger det i onödan... jo för vi brukar ju trycka i våra barn medicin... eller inte... nu har vi medicinen iaf men vi hoppas att det dröjer eller inte kommer tillbaka alls

Kl.13 hade vi tid hos habiliteringen på rosenlunds sjukhus. Vi träffade först kuratorn&psykologen som vi träffade i somras och pratade lite och uppdaterade dom om hans framsteg. Sen träffade vi hans nya sjukgymnast och specialpedagogen och dom var jättebra. Luddis var glad och visade lite av vad han kunde. Nästa vecka ska vi till hjälpmedelscentralen och prova ut gåstol till dagis. Och dom ska kontakta förskolan för att informera och hjälpa dom med hur dom ska träna luddis. Vi fick med oss en matta hem också som han kan träna på och ska få en ny gåstol hem hit också.

Igår kröp luddis för första gången. Ja han orkar inte så långt men det var så han började med allt annat också.
Published with Blogger-droid v1.7.4

1 kommentar:

Rebecka sa...

Oj, vilken dag ni fick igår! Skönt att det bara var positiva besked (negativa provsvar)!!


Vi fick ju söva Måns när han precis hade fyllt 1år...det var när han hade en stafylokock-böld...och 3pencillinkurer och dubbelsidig öroninflammation...allt på rad!
Det är inte kul att det behöver göras...men man känner en lättnad när allt är över!

Kramar...

JO, jag har en ny blogg!

Dels http://monsterbloggen.blogg.se och http://babybecka.blogg.se